Over ons

MX-verzendingen is eigendom van Martin en Marjoke van Agteren. Van jongs af aan zijn wij al betrokken bij distributie en wij werken al sinds 1975 mee met diverse verspreidingen in Ridderkerk en omstreken. Eind jaren 80 zijn wij volledig in eigen beheer distributiewerkzaamheden in geadresseerde tijdschriften, post, folders en pakketten gestart.

Dit gebeurde grotendeels via een rayon van MediaExpresse (Tijdschriften zoals Margriet, Libelle, Autoweek, Donald Duck, etc.). Daarna hebben wij diverse andere distributietaken op ons genomen. Naast zo'n 10 jaar de verspreiding van de lokale gemeentekrant “de Combinatie” in geheel Ridderkerk te hebben verzorgd, regelen wij ook folderverspreiding via ons eigen bezorgerskorps of via een van onze relaties.

Sedert 1989 zijn wij depothouder van een rayon van DHL-Parcel (voorheen Selektvracht). Daarbij verzorgen wij met een bestand van zo’n 50 parttime-bezorgers de distributie van pakketten binnen Ridderkerk, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. En vanuit onze locatie kunnen wij voor u dus weer pakketten binnen Nederland verzenden via DHL, maar ook maken wij gebruik van de in der loop der jaren opgebouwde kwantumcontracten met andere vervoerders.

In 2002 is vanuit Selektvracht een opsplitsing geweest post en pakketten. Poststromen zijn daarbij onder de vlag van DHL-GlobalMail (Selektmail) door ons verzorgd tot de overgang van Selektmail door Sandd in 2011. Wij hebben deze jaren van postervaring benut om lokaal een eigen distributiekanaal op te zetten en via opgebouwde contacten ook mogelijkheden landelijk post te verwerken.
Ook zijn wij jaren de distributeur van de plaatselijke huis aan huis krant “de Combinatie” in Ridderkerk geweest. Daarbij zorgden wij voor stipte bezorging bij zo’n 22.500 huishoudens in Ridderkerk. Dit gebeurde elke donderdag binnen enkele uren na aanlevering vanuit de drukkerij.

Uiteindelijk is er zodoende een uitgebreide distributieservice ontstaan in pakketten, folders, post, expresse en pallets. Deels via eigen kanalen en deels via contacten met derden.